e2.interaktivmatematika.hu

Gyakran ismételt kérdések

Válasz :Igen. Minden lecke tartalmaz egy könnyen érthető, ismerős történetet és egy azt bemutató gyakorlati kísérletet. Kérdezze meg a lecke után gyermekét, hogy mit tanult aznap és meg fog lepődni, mennyi mindent ért már ebben a korban.

Válasz : A foglalkozások 75 percesek és heti egy alkalommal tartjuk meg őket, így a teljes tanéven átívelnek.

Válasz : Teljes mértékben! A lecke elején meghallgatják az aznapi anyagot, és alig várják, hogy az új ismeretek birtokában végre elkezdhessenek építeni, majd játszhassanak a megépített modellel. Mire a lecke véget ér a többségük észre sem veszi, hogy mennyi idő telt el.

Válasz: A foglalkozások oktatási célú, nem szabadidős építőklubok, ezért önmagában az a tény, hogy a gyermek ügyesen játszik a LEGO-val nem elegendő a Bricks Challenge programban való részvételre. Olyan alapvető matematikai ismeretekre is szükség van, mint pl. az összeadás és a kivonás. Szükség van továbbá megfelelő térlátásra, hogy megértsék és meg tudják vitatni a modellek egyes elemeit. A 4-6 éves korosztály számára a speciálisan nekik kifejlesztett Big Builders programot ajánljuk.

Válasz : Még ha a koránál fejlettebb is gyermek,  olyan alapvető matematikai műveleteket is ismernie kell, mint összeadás és a kivonás. Ezért azt javasoljuk, várják meg, amíg első osztályos lesz, hogy lépést tudjon tartani a csoport többi tagjával és elkerüljék azt, hogy csalódás érje

Válasz : A készletek, amiből a modellek készülnek a Young Engineers számára lettek kifejlesztve, speciálisak és rendkívül drágák. Ezért a foglalkozás végén vissza kell adni őket az oktatónak, hogy a következő csoport is használja őket. A matematikai, fizikai és mérnöki tudást, valamint az élményt minden lecke után hazaviszik a gyerekek.

Válasz : Nem. Tapasztalatunk szerint a szülők jelenléte megzavarja a gyerekeket a koncentrálásban, nem tudnak az anyagra, a csapatmunkára és az együttműködésre figyelni. A gyerekek gyakran a szülő segítségét kérik egy-egy probléma megoldásában, ami hátráltatja az egyéni fejlődésüket.

Válasz : A foglalkozásokon  maximum 16 gyerek vehet részt. Ez nagyon fontos azért, hogy minden gyerekre megfelelő figyelem jusson.

Válasz : Az építendő modell összetettségétől függően a gyerekek egyedül egy készlettel, vagy párban két készlettel dolgoznak. Ha a modell komplex és a gyerekek párban dolgoznak, akkor mindegyikük a modell egy másik elemet építi meg, amit a végén összeillesztenek egy nagy modellé.